L'escola de mares i pares del CEIP Torrent de Can Carabassa vol ser un espai de formació, consulta i recolzament a les famílies al voltant de temes de criança, educació i comunicació dins la llar, així com de relació amb l'escola. La nostra tasca com a pares i mares és la de fomentar un espai comú de trobada i aprenentatge amb el suport de professionals que ens puguin orientar o donar possibles pautes en aquest sentit, però sobretot incidir en la comunicació entres nosaltres com a cúmul d'experiències i intercanvi d'aquestes. Volem que tots hi sigueu partícips en la mesura que els vostres dubtes i les vostres aportacions són el millor bagatge que l'escola de pares i mares ens pot donar.
Durant el curs escolar anirem programant diferents activitats en formats diversos com ara, xerrades, tallers, fòrums de debat,... També esperem que aquest bloc sigui un espai comú d'idees i aportacions, i volem anar completant la xarxa d'activitats amb suggeriments pel vostre temps de lleure en família.

Benvinguts i benvingudes al bloc i a l'escola!

divendres, 21 de gener del 2011

NOU TALLER PEL GENER!!!!

ALERTA!! Per problemes d'agenda hem hagut de canviar els dies, les cinc sessions es faran en dimecres , la primera serà el 19 de gener, les següents 26 de gener, 2 , 9 i 16 de febrer.

A la web de l'Ampa podreu trobar el full d'inscripció , RECORDEU QUE LES PLACES SÓN LIMITADES I S'OMPLIRAN PER ORDRE DE RECEPCIÓ DE LES PAPERETES.

El proper 20 de gener iniciarem el taller "Famílies en Xarxa", aquest taller constarà de 5 sessions de 2 hores que farem setmanalment a l'escola, tornant de vacances rebreu via motxilla la fitxa d'inscripció (penseu que aquest cop les places seran limitades per la necessitat d'usar els equips informàtics de l'escola), fins aleshores us passem la informació per tal que li doneu un cop d'ull i intenteu fer-hi un forat a l'agenda. Aquest és el programa del curs i si necessiteu més informació podeu entrar a la plana del CEM per tafanejar una mica.

Projecte "Famílies en Xarxa"

El projecte vol apropar les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), a les famílies de l'alumnat de primària i secundària obligatòria dels centres educatius públics i concertats de la ciutat.
Objectius
Posar la informàtica a l’abast de les mares i pares per a que puguin compartir amb els seus fills i filles, les oportunitats i beneficis de les noves tecnologies en l’àmbit educatiu però també familiar . Fer conèixer els llocs webs més útils i els equipaments públics amb accés públic a equips informàtics i connexió a Internet . Difondre l’ús de les eines de seguretat que permeten a les famílies fer front als problemes de privacitat i protecció de dades del menor a Internet . Informar sobre la publicitat i consum responsable de les telecomunicacions (telèfons mòbils, internet, videojocs, ..)

Continguts
Per tal de respondre les preguntes de les mares i pares en relació amb l’ús de l’ordinador i de Internet així com ajudar-vos a descobrir les eines informàtiques bàsiques, el bloc del taller s’estructura en 4 temaris:

1. Introducció a l’ús de l’ordinador: Introducció al sistema operatiu, els programaris i els perifèrics, a ús de l’explorador, pràctiques.
2. La navegació per Internet: Introducció a navegar per Internet personalitzat per família (seguretat , bloqueig de pàgines web, pàgines webs més utilitzades), pràctiques.
3. El correu electrònic: Creació d’un correu electrònic, enviament de correus electrònics, pràctiques.
4. El xat, els fòrums i la seguretat a Internet des de casa: Introducció als xats, fòrums i a les regles bàsiques de la seguretat a Internet, pràctiques. Revisió i entrega d’informació addicional
Els continguts proposats, conformen un temari progressiu i s’adaptaran a les necessitats del grup.

Tornant de vacances us farem arribar el full d'inscripció via motxilla, serà necessària la inscripció doncs comptem amb un nombre limitat de places per la disponibilitat d'ordinadors.

Mentrestant, esperem que gaudiu del Nadal i ens retrobem a l'escola al gener.

Escola de Mares i Pares (Ampa del Torrent de Can Carabassa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada